Απορίες #01 – Time Travel

March 13, 2008

Γεγονός είναι ότι τα έχουμε κάνει λίγο αχταρμά στο μυαλό μας όσο αφορά τον χρόνο και γενικά τα περί χρόνου που διαδραματίζονται στο Lost. Τα ερωτηματικά πολλά.
Σε ποιο χρόνο βρίσκεται το νησί, σε ποιο χρόνο βρίσκονται οι έξω από το νησί, πόσος χρόνος έχει περάσει στο νησί από τότε που καταστράφηκε η μηχανή κτλ. Ξεκινάω, λοιπόν, μια σειρά από πόστς τα οποία σαν σκοπό θα έχουν την κουβέντα στα comments, για να λύσουμε όσο μπορούμε τις διάφορες αυτές απορίες. Επίσης, να τονίσω ότι όσοι δεν έχουν δει όλα τα επεισόδια καλύτερα να μην διαβάσουν παρακάτω προς αποφυγή αποκαλύψεων.

Ας τα βάλουμε, λοιπόν, σε μια σειρά.

Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες η μηχανή που ο Ντέσμοντ πατούσε το κουμπί κάθε 108 δευτερόλεπτα, ήταν μια μηχανή που κρατούσε σταθερό τον χρόνο στο νησί. Τον κρατούσε προφανώς σταθερό για να μπορεί η Dharma να κάνει τα πειράματα της αφού το ίδιο το νησί σε συνδυασμό με το γύρισμα πίσω στο χρόνο κατά κάποιο τρόπο γιατρεύει ασθένειες. Και λογικό είναι αφού αν υποθέσουμε ότι το νησί βρίσκεται στο 1996 αυτομάτως οι ήρωες μας βρεθήκανε 8 χρόνια πίσω. 8 χρόνια πριν, ο Λοκ περπατούσε κανονικά οπότε και στο νησί μπορεί να περπατάει κανονικά. Για αυτό το λόγο Η Dharma απελευθέρωσε έναν ιό στο νησί ώστε να μελετήσει την όλη κατάσταση.

Αν υποθέσουμε ότι συμβαίνει όντως αυτό, τότε λογικά θα πρέπει να είναι ζωντανός και ο πατέρας του Τζάκ μιας και η σωρός του βρισκόταν στο αεροπλάνο. (Έχω την εντύπωση ότι στη σκηνή που ο Χέρλι είναι στην καλύβα, μέσα σε μια κουνιστή καρέκλα διαγράφεται μια σκιά πολύ παρόμοια με το σουλούπι του πατέρα του Τζακ.) Έτσι δεν είναι;

Άλλο ζήτημα είναι το κατά πόσο γρήγορα ή αργά περνάει ο χρόνος στο νησί σε σχέση με τον έξω κόσμο μετά την καταστροφή της μηχανής. Η ρουκέτα κάνει 31 λεπτά να φτάσει στο νησί από το πλοίο (είναι 31 ή 1 μέρα και 31 λεπτά;) και το ελικόπτερο φεύγει από το νησί σούρουπο και φτάνει στο πλοίο μεσημέρι ενώ ταξιδεύουν 25 λεπτά.

Αν το κλειδί σε όλη την ιστορία είναι η μηχανή του χρόνου, τότε πως εξηγείται ύπαρξη του Black Rock στο νησί; Υποτίθεται ότι βρέθηκε εκεί πολύ πριν από την Dharma και το πλήρωμα αποτελεί τους προγόνους των The Others.

Ποιος ήταν ο σκοπός του κλειδιού που γύρισε ο Ντεζ; Σίγουρα την καταστροφή της μηχανής, τη στιγμή που κάποιος δεν θα πατήσει το περίφημο κουμπί. Γιατί όμως; Μήπως ο χρόνος παίζει κάποιο ρόλο στο αν το νησί φαίνεται ή όχι στον έξω κόσμο (προφανώς και δεν φαίνεται) οπότε είναι αναγκαία η καταστροφή της τη στιγμή που θα σταματήσει να δουλεύει μήπως και την βρουν οι έξω; Χου νόουζ;

Η όλη κατάσταση είναι λίγο μπέρδεμα μιας και από μόνο του το time traveling είναι δυσνόητο.

Ποια θα μπορούσε να είναι η πιο “λογική” εξήγηση και υπόθεση σε όλα αυτά;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: