Thoughts and theories on Lost so far…

March 17, 2008

Με γεια το νέο μπλογκ!

 

Λοιπόν, κατευθείαν στο ψητό:

 

1. Το νησί είναι ένα είδος μαύρης τρύπας, ένα Time Gate (κάτι σαν το πείραμα της Φιλαδέλφειας) – βλέπε: O Φυσικός έδωσε συγκεκριμένη διαδρομή στον πιλότο για να επιστρέψει στο πλοίο, για να περάσει μέσα από το Time Gate καθώς και η διαφορά της ώρας στο ρολόι της ρουκέτας.

 

Διαπιστώθηκε λοιπόν η ύπαρξη ενός τέτοιου νησιού και έτσι στάλθηκαν οι επιστήμονες της Ντάρμα για να διεξάγουν πειράματα.

 

Δεν συμφωνώ πως παραμένει ο χρόνος σταθερός στο νησί. Δεν προκύπτει από κάπου. Τα νούμερα που έβαζε ο Ντέσμοντ στη μηχανή, έπαιζαν το ρόλο του cooling off της υπερβολικής ενέργειας που έχει το νησί.

 

2. Λόγω αυτής της ιδιομορφίας, το νησί έχει κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες θα μπορούσαμε να πούμε π.χ. η μαυρούλα που θεραπεύτηκε από τον καρκίνο, ο Λοκ που περπάτησε κλπ.

 

3. Το ότι σώθηκαν 6 από τους επιζώντες της πτήσης, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πέθαναν. Μπορεί κάλλιστα να επέλεξαν να μείνουν στο νησί για διάφορους λόγους, όπως αυτοί του σχολίου «2», ο Σόγιερ που στο νησί είναι δημοφιλής κλπ. Επίσης αυτή την άποψη την επιβεβαιώνει η επίσκεψη του Τζακ στον Χάρλευ στο flash_forward για να σιγουρευτεί πως ο 2ος δεν έχει μιλήσει για τους υπόλοιπους που έχουν μείνει πίσω.

 

4. Αν υποθέσουμε ότι η σταθερά του Φυσικού (δεν θυμάμαι το όνομα) είναι ο Ντέσμοντ, θα μπορούσαμε να δεχτούμε πως η σταθερά όλων είναι ο πατέρας του Τζακ καθώς κατά καιρούς σε όλα τα seasons, τον βλέπουμε να διασταυρώνεται σχεδόν με όλους τους κύριους πρωταγωνιστές της σειράς, σε αεροδρόμια, διαδρόμους, μπαρ κλπ.

 

5. Από εκεί σου περνάει από το μυαλό, πως αυτός και ο Jacob είναι το ίδιο πρόσωπο. Όπου Jacob μπορεί να παραπέμπει και στο Jacobs Ladder και ο νοών νοείτω!

 

7. Η επιλογή του crew της «διάσωσης» είναι πολύ μελετημένη: Η στρατιωτικός (καθώς ο σκοπός τελικά της αποστολής ήταν να βρουν τον Μπεν), μια αρχαιολόγος και ένας φυσικός (που μόνο 2 τρελαμένοι επιστήμονες θα δεχόντουσαν να πάρουν μέρος σε μια τέτοια αποστολή), μόνο ένας αλκοολικός κατεστραμμένος πιλότος θα δεχόταν να περάσει πλήρωμα από ένα “StarGate” και τέλος έναν τυχοδιώκτη «κυνηγό φαντασμάτων» επ’αμοιβή.

 

8. Μπέντζαμιν, Ααρών, Τζέηκομπ…τυχαία επιλογή ονομάτων?

 

9. Ο Μάικλ είναι σίγουρα ο κατάσκοπος του Μπεν στο πλοίο που τον εκβιάζει έχοντας τον Γουόλτ στο νησί (έχει εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές αφότου έφυγε).

‘Αντε να δούμε την 1η 8άδα και θα έχουμε ένα μήνα περίπου να οργιάσουμε με θεωρίες!!

14 Responses to “Thoughts and theories on Lost so far…”

 1. vtsib said

  Όλα καλά μέχρι εδώ. Στο θέμα της μηχανής όμως, τώρα που δεν υπάρχει μηχανή πως κυλά ομαλά η ζωή στο νησί, χωρίς το cooling off της ενέργειας του νησιού;

 2. urbanlost said

  Στον συγκεκριμένο σταθμό έτσι? Είδαμε τι αποτέλεσμα είχε. Υποθέτουμε ότι δεν υπάρχουν άλλοι σταθμοί διαχείρισης ενέργειας στο νησί?
  Anyway, όλα υποθετικά είναι, προς χάριν συζήτησης 🙂

 3. vtsib said

  Ε ναι, υποθετικά πάντα. Αλλά δεν μας έχει δείξει και τίποτα άλλο για οποιονδήποτε άλλο υποτιθέμενο σταθμό. Λες στην άλλη πλευρά να υπάρχει ο αντίστοιχος Ντεζ που να πατάει το κουμπί;; 😀

 4. Πέτρος said

  Πολύ ωραία η ανάλυση και αρκετά λογικά (όσο μπορούμε να μιλάμε για “λογική” σ’ αυτή τη σειρά) τα σενάρια που παρουσιάζεις (αν και αυτό για το Jacob’s Ladder, ήταν τραβηγμένο :P). Θα ήθελα, όμως, τη γνώμη σου για μια αποριούλα. Γιατί λες δεν επηρεάστηκε κανείς άλλος από το ταξίδι στο χρόνο (ούτε ο Σαγίντ, ούτε ο πιλότος)?

 5. vtsib said

  Ίσως έχει να κάνει και με την υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Μη ξεχνάμε ότι ο Ντεζ γύρισε το κλειδί κατά την καταστροφή της μηχανής και μετά από αυτό έτρωγε τις φλασιές. Επίσης αν θυμηθούμε το 8ο επεισόδιο του τρίτου κύκλου όπου και στην “κανονική” του ζωή ο Ντεζ βρήκε μια γυναίκα από το μέλλον που του εξηγούσε τα περί σύμπαντος και το πως διορθώνει τα πράγματα (τότε που πήγε να αγοράσει το δαχτυλίδι). Προφανώς ο Ντεζ και πριν λοιπόν ίσως να ζούσε τέτοιες καταστάσεις. Ίσως πηγαινοερχόταν όχι όμως σε τέτοιο βαθμό όπως μετά το γύρισμα του κλειδιού και μετά το πέρασμα της πύλης.

  Ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί 😛

 6. Themos said

  Λοιπόν, σχόλια στο κείμενο του Urbanlost:

  1. Το ότι η Dharma πήγε εκεί για να εκμευταλευτεί τις ιδιότητες του νησιού είναι (μάλλον) γεγονός. Τώρα για το χρόνο δε ξέρουμε ακόμα τι παίζει ακριβώς, χρειαζόμαστε μερικά επεισόδια ακόμα.

  2. Σύμφωνος!

  3. Έχουν ήδη δηλώσει αρκετά άτομα ότι θα μείνουν πίσω. Πρώτος και καλύτερος ο Locke, μετά ο Sawyer πριν 3 επεισόδια, και στα τελευταία οι Rose+Bernand (που έχει ξεφύγει από τον καρκίνο στο νησί). Πιθανώς να υπάρξουν και άλλοι.

  4-5. Οι σεναριογράφοι έχουν δηλώσει πως α) το πρόσωπο στην καμπίνα του jacob που είδε ο Hurley είναι όντως ο πατέρας του Jack και β) θα κάνει νέα εμφάνιση κάποια στιγμή τη φετινή σεζόν…

  9. Αναρωτιέμαι αν θα δείξουν ξανά τον Walt. Σαν ηθοποιός έχει γίνει μαντράχαλος τώρα, οπότε ή θα τον ξεπετάξουν του στυλ “σώθηκε στη στεριά” ή θα γίνει κανένα κόλπο με time travel και γήρανση (αντί-Richard Alpert…).

 7. urbanlost said

  Πέτρο, μπορεί απλά να είναι τυχαίο το γεγονός με τον Ντέσμοντ ή όντως όπως λέει και ο vtsib, μπορεί να φταίει η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία. Μην ξεχνάμε πως ήταν πολύ καιρό στο νησί, πολύ περισσότερο από τους Oceanics, άσε που αν θυμάμαι καλά είχε αποπειραθεί να φύγει σε κάποια φάση μόνος του. Ποιος ξέρει τι ακριβώς παίχτηκε τότε και που πήγε.

  Θέμο, που διαβάζετε ρε σεις τις δηλώσεις των σεναριογράφων?? Δώστε κανα λινκ!!

  Για το 9. μπορεί να έχουν γυριστεί από πριν οι καίριες σκηνές με τον Γουόλτ.

 8. Themos said

  urbanlost: Είναι χρήσιμο να ακούς το Podcast των σεναριογράφων, από το site του ABC: http://lost.abc.com

 9. Πέτρος said

  Καταρχάς, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 😉
  Κατα δεύτερον, να σχολιάσω κάτι σχετικά με το (4). Θα συμπλήρωνα ότι ίσως ο πατέρας του Τζακ να είναι η σταθερά όσων σώθηκαν, αφού υποτίθεται ότι όσοι δε βρουν σταθερά πεθαίνουν. Με δεδομένο αυτό, ίσως ο 6ος Oceanic να είναι ο Σώγιερ.

 10. Πέτρος said

  Επίσης, υπάρχει και το θέμα του φερέτρου στο πρώτο flash forward. Ποιος πέθανε…?

 11. Themos said

  @Πέτρος: Έλα ντε… αλλά σύμφωνα (πάλι) με τις δηλώσεις των σεναριογράφων, θα ξέρουμε πριν το τέλος της φετινήσς σεζόν!

 12. Vassilis said

  O πατερας του Τζακ μπορουσε να ηταν σταθερα και για την κοπελα που σκοτωσε ο Μαικλ την αστυνομικινα. Ο χρονος γιατι κυλαει διαφορετικα στο νησι?
  Τι παιζει με τα κοκκαλα της πολικης αρκουδας στην Τυνησια και το σημα της Νταρμα?
  Τα φλας στο μελλον εχουν αναποδη σειρα ξεκιναν με τον Τζακ σε ασχημη κατασταση και πανε προς τα πισω αραγε θα καταληξουν που?
  Πως ο Μπεν κραταει στο χερι τον Σαγιντ και κανει δολοφονιες και ποιοι ειναι στη λιστα?
  Το ημερολογιο του πλοιου Μαυρου Βραχου τι περιγραφει αραγε και πως εφυγε απο το νησι?

 13. redfan said

  Εχουμε δει οτι ο χρονος στο νησι κυλαει το ιδιο με τον χρονο εξω και η μονη “ανωμαλια” ειναι οταν πας να μπεις η να βγεις απο το νησι. Σαν να εχει γυρω γυρω μια φουσκα που για να την περασεις θα πρεπει να εχεις μια συγκεκριμενη πορεια.
  Απο κει και περα καποιοι προσπαθουν να βρουν το νησι γιατι μαλλον εχουν μαθει για τις ικανοτητες του και καποιοι αλλοι (μπεν) αποτρεπουν με καθε μεσο να πλησιασει καποιος αγνωστος το νησι.
  Μονο οταν οι losties φυγουν απο το νησι θα μαθουμε σιγα σιγα τι πραγματικα παιζει, πιστευω.

 14. penelope said

  γεια σε ολους! εχω παρα πολλες σκεψεις για το lost θα γραψω ομως μονο τα εξης..

  1) νομιζω οτι ισως ο χρονος να παει προς τα πισω κ γι’αυτο να εγινε καλα η Ροουζ κ ο λοκ,επειδη πηγαν στο χρονο πισω,πριν τους συμβουν οι συμφορες τους (γι’αυτο ισως κ δεν γινεται να γεννησουν οι γυναικες εκει)

  2)θυμαστε την ατακα του πιλοτου προς τη Τζουλιετ? την κοιταξε με ενα σταθερο βλεμμα κ της ειπε οτι δεν ειναι απο αυτους της oceanic..αυτο νομιζω κατι σημαινε..

  3)ο Μπεν στανταρ εβαλε να σκοτωσουν τη γυναικα του Sayid για να τον στρατολογησει.

  4)ολα θα τελειωσουν με την αποκαλυψη των adam&eve ειπαν οι παραγωγοι..ετσι θα καταλαβουμε τα παντα (λετε?)

  5) θυμαστε οταν πηγε ο Αλπερτ στον Little John Locke κ τυο εδειξε τα αντικειμενα? φρικαρε οταν ο Λοκ πηρε το μαχαιρι,προφανως ηταν ο εκλεκτος αλλα με αυτη του την κινηση εδειξε καποια πτυχη του χαρακτηρα του που δεν ηταν αποδεκτη για το νησι.

  6)λετε να κλεισει η σειρα με την αρχικη πτωση του αεροπλανου?

  7)η ρουσσο κρυβει πολλα κ δν λεειαληθεια για οτι συνεβει..σκεφτηκα μηπως το πληρωμα της τρελαθηκε οπως ειπε αυτη,λογω των ιδιων προβληματων που ειχε ο des κ to crew tou freighter.

  8)εκεινη η ακυρη ιστορια με τον παουλο κ την ξεπεσμενη τβ σταρ που κολλαγε?εντελως ακυρη ιστορια για να φανε 2 επεισοδια…

  9) αλλο ακυρο ηταν το σκηνικο με τον τυπο απο τους the others που πηγε new york κ τον ειδαμε με ενα νεαρο να ..περναει καλα..αυτο τι ακυρο ηταν?προσπαθεια για opening se gay community?τυπου Torchwood?

  10)ο καπνος τελικα ειναι κατευθυνομενος ετσι?

  11)ο windmore αγορασε απο δημοπρασια το ημερολογιο του black rock ship,ο Λοκ δουλευε σε μια απο τις εταιρειες του,ο παερας του ηταν μελος στο διοικητικο συμβουλιο,το τεστ εγκυμοσυνης της sun εγραφε windmore labs,γενικα ειναι χωμενος κ ο πατερας της πενελοπε πιο πολυ απο οτι πιστευα

  12) ο μαυρος που μαζεψε την ομαδα για να παει στο νησι κ μετα εμφανιζεται στο hurley οταν τον ειδα να εμφανιζεται και στο Λοκ μου θυμησε τη φαση απο την ταινια the unbreakable που ο κακος οφειλει να ” ξυπνησει” τον καλο για να παραταχθουν σε θεση μαχης…μαλιστα οταν αποκαλυφθηκε αυτο στην ταινια η στιχομυθια αναμεσα στους 2 ηταν συγκλονιστικη..κατι τετοιο παιζει κ εδω

  13)μαλλον ο ben εβαλε ανθρωπους του να “αγχωσουν” την κατε για να την αναγκασει να ερθει στο νησι

  14)μπορει να γραφω ακαταληπτα κ ισως και ανουσια..ειμαι πολυ μπερδεμενη με αυτη τη σειρα..αντε να ξαναρχισει επιτελους!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: