Review 4×08: Meet Kevin Johnson

March 23, 2008

meetkevin274.jpg

 

 

Cool stuff!

Στο διάλειμμα αφού ο Michael ρίχνει το αυτοκίνητο στον τοίχο, πέφτανε στοιχήματα μεταξύ μας για το αν ο Michael ήταν σε flashforward ή σε flashback. Τελικά ήταν κάτι ενδιάμεσο: το πρώτο flashback που λαμβάνει χώρα *αφού* η πτήση 815 έπεσε στο νησί, δηλαδή αφού ξεκίνησε χρονικά το σόου. Είναι το πιο πρόσφατο flashback λοιπόν, όπου μας δείχνει τις κινήσεις του Michael κατά τη 3η σεζόν (στο νησί). Έτσι ο Michael είναι ο Oceanic #0, ο πρώτος επιζώντας της πτήσης που έφτασε στην ξηρά.

Δεν μας δείξανε πώς ακριβώς σώθηκε ο Michael με τον Walt από το νησί, αλλά ξεκινάμε κατευθείαν στη Νέα Υόρκη, με τον Michael να μη μπορεί να αυτοκτονήσει. Το νησί δεν τον αφήνει, λέει ο (gay!) Mr Friendly, σε αναλογία με τα flashes του Desmond μπορεί μόνο να αποτρέψει προσωρινά το μέλλον αλλά όχι να το αλλάξει (“The universe has a way of coursecorrecting itself”). Δεν εκπλήσομαι που δεν μας δείξανε πως φύγανε από το νησί γιατί ο Walt (σαν ηθοποιός) είναι πια μαντράχαλος και όχι το παιδάκι που ξέραμε πριν 4 χρόνια, άρα πώς να το γυρίσουνε? Υποθέτω όμως πως θα έχουμε ένα εξαιρετικό flashforward κάποια στιγμή 2-3 χρόνια αφού θα φύγουνε από το νησί, όπου ο Walt θα είναι στην κατάλληλη ηλικία να εμφανιστεί στη σειρά.

Επειδή η περισσότεροι μάλλον δε βλέπετε τα previews που δείχνει το ABC από τα επόμενα επεισόδια, στο σημερινό είπανε πως ξέρουμε τώρα όλους τους Oceanic 6: Jack, Kate, Sayid, Hurley, Sun και Aaron. Ο Aaron σαν Oceanic 6 με χαλάει αρκετά, αλλά τι να κάνεις…

Δεν περίμενα ο Sayid να παραδώσει τον Michael έτσι χύμα στον καπετάνιο, συνοψίζοντας σε 20 δευτερόλεπτα ολόκληρο το επεισόδιο! Πολλοί λένε ότι πεθαίνει και είναι αυτός στο φέρετρο, αλλα δε συμφωνώ (Κάποιος δε θα ερχόταν στην κηδεία του?).

Τέλος, το φινάλε ήταν εντελώς απροσδόκητο! Γιατί σκοτώνουν τον Karl και τη Danielle έτσι εν ψυχρώ? (ελπίζω πραγματικά η Danielle να μην έχει πεθάνει έτσι άδοξα). Και ποιος τους πυροβολεί? Έχει κανονίσει ο Ben ενέδρα με τους υπόλοιπους Others? Ήταν από τις στιγμές που παρακαλούσα να έχω το επόμενο επεισόδιο διαθέσιμο ώστε να το βάλω να παίξει καπάκι!

4 Responses to “Review 4×08: Meet Kevin Johnson”

 1. Κι ο Aaron Oeanic 6; Πφφφφ… Τέλος πάντων…

  Ωραίο επεισόδιο πράγματι! Άργισα να καταλάβω αν ήταν flash back ή flashforward. Τελικά παίζουν πολύ μ’ αυτό φέτος.

  Με παραξένεψε που ο Σαγίντ έδωσε έτσι στεγνά τον Michael. Αλλά γι’ αυτούς στο νησί ο Ben είναι ο εχθρός και ο Michael συνεργάτης του, που ήδη τους έχει προδώσει μια φορά, κι ας είχε λόγο σοβαρό.

  Το τέλος πολύ απότομο! Τι μας τα κάνουν αυτά έχοντας 8 εβδομάδες μπροστά;;;
  Νομίζω πως ο Ben πρέπει να είναι πίσω (και) από αυτό. Δηλαδή ποιος άλλος να είναι; Και να σκοτώνονται όλοι εκτός από την Alex, την “κόρη” του; Κι αυτό συμπτωματικό;

 2. vtsib said

  Και γιατί να είναι αναγκαστικά ο Μπεν πίσω από αυτό;
  Ας μη ξεχνάμε ότι το ελικόπτερο έφυγε από το πλοίο και τους τύπους με τα πολυβόλα που βαράγανε στον αέρα στόχους, δεν τους έχουμε ξαναδεί πάνω στο πλοίο. Μήπως έκανε λάθος η πιτσιρίκα που είπε ότι είναι κόρη του Μπεν;

 3. Νομίζω τον τύπο που έκανε σκοποβολή τον έχουμε δει στο πλοίο ξανά, τώρα που ήρθε ο Ντέσμοντ κι ο Σαγίντ… Not sure though.

 4. redfan said

  O Σαγιντ παντα ξερει τι κανει, ειναι γατα 😉 Απο την αλλη θα ειναι πολυ αδοξο να πεθανει ετσι η Ρουσω..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: