Season 4 Finale – A Review

May 31, 2008

Για μία ακόμη χρονιά, το Lost τέλειωσε τη σεζόν με ένα εκπληκτικό υπερπλήρες φινάλε. Έγιναν τόσα πράγματα που είναι αδύνατο να σκεφτώ από πού να πρωτοξεκινήσω.

Ήταν με διαφορά το πιο δεμένο επεισόδιο του Lost μέχρι τώρα. Οι συνδέσεις με προηγούμενα επεισόδια και χρονιές ήταν αμέτρητες – ειδικά με το τελευταίο επεισόδιο της περασμένης σεζόν όπου βλέπουμε την Kate αμέσως μετά το ραντεβού με τον Jack να φρενάρει και να επιστρέφει πίσω (πόσο απρόσμενο ήταν αυτό?!), αλλά και ότι επιτέλους μάθαμε το πρόσωπο που βρίσκεται στο φέρετρο, ο Jeremy Bentham, aka John Locke.

Οι σεναριογράφοι έχουν μια κωδική ονομασία για τα τελευταία λεπτά του φινάλε κάθε χρονιάς (πέρυσι ήταν “rattlesnake”), και για φέτος είχαν ανακοινώσει εδώ και καιρό μέσω του podcast ότι ο τίτλος ήταν “frozen donkey wheel”. Προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε πως η ονομασία δεν ήταν καθόλου μεταφορική – ο Ben χρησιμοποίησε ένα frozen donkey wheel τροχό για να «κινηήσει» το νησί (στο χώρο και το χρόνο?). Όταν μετά το λαμπερό φως το νησί απλώς εξαφανίστηκε, ήταν η αγαπημένη μου σκηνή για το Lost φέτος, ξεφωνίζοντας από την ένταση! Ξέρουμε ότι ο Ben μεταφέρθηκε κάπου στην έρημο Σαχάρα μερικούς μήνες αργότερα – άραγε τι να έγινε στο νησί?

Θα μάντευα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το νησί μετακινήθηκε. Ο Charles Widmore το έχει κάνει στο παρελθόν (ίσως), και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει και ο Locke σαν νέος αρχηγός των Others στο εγγύς μέλλον. Και μία πιθανή εξήγηση για το πώς βρέθηκε το πλοίο Black Rock στη μέση του νησιού: έτυχε να βρίσκεται σε σημείο που το νησί επανεμφανίζεται αφού κάποιος το μετακίνησε!

Κατά τα λοιπά οι Oceanic 6 βρίσκουν σωτηρία, και ξέρουμε την κατάληξη της ιστορίας που γίνονται celebrities κτλ. O Desmond σαν νέος Οδυσσέας βρίσκει και πάλι την Πηνελόπη του μετά το σήμα που αυτή έλαβε στο φινάλε πριν 2 χρόνια – εκπληκτικό δέσιμο ιστορίας και αυτό, και ο Jin φαίνεται να έχει πεθάνει για τα καλά… Οι άλλοι φουκαράδες στο νησί όμως τι θα γίνουν?

Άλλο περίεργο ήταν η εμφάνιση του Christian στον Michael. Είναι όντως ο Jacob, ένα πνεύμα του νησιού, και του λέει πως είναι πια ελεύθερος (να πεθάνει) αφού θυσίασε τον ευατό του για να σώσει τους υπόλοιπους? Θυμηθείτε πως ο Michael δε μπορούσε να πεθάνει στα προηγούμενα επεισόδια, γιατί είχε υποχρεώσεις απέναντι στο νησί…

Overall είχαμε ένα χορταστικό φινάλε. Πώς να παρακολουθήσεις μια συμβατική σειρά μετά από κάτι τέτοιο?

2 Responses to “Season 4 Finale – A Review”

 1. urbanlost said

  Κρίμα πάντως τέτοια εκπληκτική σειρά, ξεπέταξε την διάσωση στο φτερό.
  Ποια, τη διάσωση, που είναι crucial κομμάτι μιας σειράς που λέγεται Lost.
  Τελείως μη ρεαλιστικό το γεγονός της επιλογής των ατόμων που μπήκαν τελικά στο ελικόπτερο όταν προσγειώθηκε στο πλοίο. Και χωρίς φωνές από τους άλλους, όλα ήρεμα και ωραία.
  Κατά τα άλλα, τρομερό φινάλε, άντε να δω πως θα περιμένουμε μέχρι του χρόνου.

 2. alex said

  μπραβο καλη δουλειά συνεχισε ετσι…..περιμενουμε τον 5ο κυκλο τωρα..www.lostalex.blogspot.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: