The Losties Episode 01 – 5×05 This Place is Death

February 14, 2009

Στο πρώτο μας επεισόδιο σχολιάζουμε το επεισόδιο 5×05 This Place is Death.

Download MP3: Episode 01 (26:31, 25 MB)
Podcast feed: click here
Comments: vtsib@yahoo.gr & timaras@gmail.com
Website: https://thelosties.wordpress.com/

12 Responses to “The Losties Episode 01 – 5×05 This Place is Death”

 1. […] Το πρώτο επεισόδιο εδώ. […]

 2. tmants said

  Πολύ καλή η προσπάθεια, ένα comment μόνο.
  Ο ένας ακούγεται από το δεξί ακουστικό και ο άλλος από το αριστερό, μετά από λίγο είναι λίγο confussing. Επίσης όταν μιλάει κάποιος ακούγεται echo από την άλλη μεριά ο εαυτός του.
  Γενικά είναι οκ, απλά είναι αρχή ακόμα και η προσπάθεια πρωτόγνωρη.

 3. themos said

  Τo echo θα το διορθώσουμε άμεσα. Όσο για το αριστερά δεξιά δεν ξέρουμε ακόμα, θέλουμε να δούμε πως ακούγεται και αν βολεύει στην ακρόαση. Το εννοείς πως είναι confusing?

 4. vtsib said

  Ναι όντως, το δεξιά και αριστερά έγινε επίτηδες γιατί φανταστήκαμε ότι μπορεί να ακούγεται καλύτερα. Το θέμα του echo δυστυχώς το πήραμε χαμπάρι λίγο αργά, την επόμενη φορά θα προσεχθεί σίγουρα.

 5. jkaltsοgiannis said

  Χαίρομαι που υπάρχει πλεον και κάποιο ελληνικό blog για τo Lost πολλη καλή δουλεία παιδια αν και οπως γράψαν και οι προηγούμενοι το τρικ με το δεξί και αριστερό ακουστικό ηταν λιγο εκνευριστικό.

 6. reza said

  Ωραίο παιδιά!
  θα ήθελα να στείλω audio comment αλλα ντράπηκα λίγο. Κατα τη διάρκεια που τ άκουγα είχα κρατήσει αρκετά που θα ήθελα να σχολιάσω αλλά έπειτα τα ξέχασα…και δεν μπορούσα να τα σημειώσω γιατι οδηγούσα. Τεσπα βγήκε πλέον το επόμενο επεισόδιο..
  πάντως δεν θυμάμαι αν το θίξατε πιστεύω ότι η εξήγηση για τους ψιθύρους που ακουγόντουσαν βγάζει μάτια στο S05E04.

 7. themos said

  @reza: Για κάνε το λίγο πιο λιανά αυτό με τους ψιθύρους γιατί δεν σε έπιασα…

 8. reza said

  Κοίτα παλιότερα κάποιοι από lostpedia είχανε αναλύσει τους ψιθύρους και ακουγόντουσαν κάποιο να μιλάνε…αν ψάξεις στο youtube θα βρείς αρκετά. Για παράδειγμα στο επισόδειο “Live together die alone” ακούγονται στους ψιθύρους τα εξής :

  “Τhis is no good (or) Let’s do something (or) We’re near them
  He’s asking him something
  Yeah but what happened
  They saw a smoke signal ”

  Αν θυμάσαι στο στο S5E04 o Sawyer είδε την Kate να ξεγεννάει την ξανθούλα(κόλλησα δε θυμάμαι το όνομα) αλλά ο sawyer δεν μίλησε(!!) και κανένας από τους υπόλοιπους δε μίλησε…Πιστεύω οτι οι ψίθυροι είναι ομιλίες των ανθρώπων που έχουν μετακινηθεί από τα Time shifts του νησιού καθώς αυτοί σχολιάζουν ή μιλάνε για γεγονότα που βλέπουν να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους.

 9. Antonis (diki) said

  Ενδιαφέρουσα η προσπάθεια και προσωπικά το βρήκα πολύ έξυπνο το διαχωρισμός left/right γιατί ένιωθα πως ήμουν ανάμεσά σας και σας παρακολουθούσα να συζητάτε 🙂

  Δυστυχώς δεν υπάρχει λόγος να αναλύουμε το Lost. Το πιθανότερο είναι πως δεν μπορούμε να μαντέψουμε τι σκέφτονται οι δημιουργοί του (ειδικά που μερικά θέματα δεν τα έχουν σκεφτεί ακόμα). Από την άλλη, αν τελικά βρίσκατε όλες τις λύσεις, δε θα σας χάλαγε την εμπειρία; 🙂

  Οπότε καλό είναι να μείναι η “ανάλυση” σε ένα ευχάριστο brainstorming για το τι σας κάνει να σκέφτεστε το κάθε επεισόδιο, καθώς και πώς οι τρέχουσες εξηγήσεις συνδυάζονται με τα προηγούμενα επεισόδια ή αν έρχονται σε αντίθεση.

  Προσωπικά τη λατρεύω τη σειρά και δε βλέπω την ώρα για το κάθε επεισόδιο. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει αλλάξει πολύ κατεύθυνση. Από τότε που ο Desmond προσπαθούσε ανεπιτυχώς να αποτρέψει το θάνατο του Charlie μέχρι τα τρέχοντα άλματα στο χρόνο, η σειρά απαιτεί από τους θεατές να δεχτούν τόσο πολλά sci-fi στοιχεία, που η αρχικά μεγάλη απορία του “τι συμβαίνει στο νησί” δεν έχει πια νόημα.

  Το ίδιο και η προσπάθεια επιβίωσης και διαφυγής από το νησί έχει χαθεί αφού αποδείχτηκε (ή μάλλον εικάζεται) πως αυτό είναι λάθος κι όπως είδαμε οι Ο6 γυρίζουν πίσω με κάθε τρόπο.

  Τι απομένει λοιπόν; Μόνο να μάθουμε το παρελθόν του νησιού από καθαρή περιέργεια και να δούμε πως θα ζήσουν τελικά τις ζωές τους οι επιζώντες πάνω σε αυτό το νησί.

  Αλήθεια, υπάρχει πλέον κάποιο “μεγάλο” μυστήριο στη σειρά; Με τι θα ασχοληθεί το μεγάλο φινάλε της 6ης σεζόν; Έχει κανείς πραγματικά απορία αν ο πατέρας του Jack είναι ζωντανός ή όχι; Νομίζω πως θα ήταν πολύ πιο ευχάριστο αν τα μυστήρια λυνόντουσαν σταδιακά, ένα σε κάθε επεισόδιο παρά να δημιουργούν κατασκευασμένα μυστήρια (“Υποσχέσου πως δε θα με ρωτήσεις ποτέ τι συνέβη”!)

  Κι ένα τελευταίο σχόλιο: όταν αρχίζεις να δίνεις πρωταγωνιστικό ρόλο στη μοίρα, με σωρεία συμπτώσεων και εξηγήσεις θέσφατα τότε υποβαθμίζεις τους χαρακτήρες και μαζί το ενδιαφέρον της ιστορία που λες.

  Ποια είναι η δική σας άποψη; Πόσα από όσα βλέπουμε φέτος πιστεύετε πως ήταν στο μυαλό των σεναριογράφων 4 χρόνια πριν, προτού ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους; Και πόσα είναι απλώς “γέμιση”;

 10. vtsib said

  Ωραία παρατήρηση m8!!!!

 11. Themos said

  Αγαπητέ Diki:

  Υπάρχουν πολλά βασικά μυστήρια στη σειρά που δεν έχουν εξηγηθεί, ακόμα και από την πρώτη χρονιά. Πχ τι ρόλο έχουν οι Others στο νησί? Τι είναι το black smoke? Ακόμα και αν δε πάρουμε ποτέ τελικές απαντήσεις σε αυτά, θα ήθελα να μας δείξουν περισσότερες πληροφορίες.

  Για τα υπόλοιπα, θα τα συζητήσουμε στο επόμενο pod αναλυτικά…

 12. Reza said

  Αντώνη θα διαφωνησω.η σειρά ποτέ δεν ειχε στόχο να δειξει την επιβίωση σε ενα νησι. Επίσης πιστευω οτι αρκετα πραγματα που ειδαμε στη πρωτη σεζον θα αποκτησουν αξια τωρα. Βλεπε το smoke monster,Adam and eve,blackrock,roussau.. Πιστευω όμως οτι όντως ανοιγοντας πολλα ερωτηματα τόσο δυσκολότερα τα κλείνεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: