The Losties Episode 05 – Season 5 First Half Recap

March 15, 2009

Σχολιάζουμε το πρώτο μισό της 5ης σεζόν, μαζί με ερωτήματα και θεωρίες ακροατών.

Download MP3: Episode 05 (32:18, 30 MB)

Podcast feed: click here

Comments: vtsib@yahoo.gr & timaras@gmail.com

Website: https://thelosties.wordpress.com/

6 Responses to “The Losties Episode 05 – Season 5 First Half Recap”

 1. Καλημέρα.

  Ο Greg Grunberg που έπαιξε τον πιλότο της 815 στο Lost δεν έγινε γνωστός από το ρόλο του στο Heroes. Εκείνη την περίοδο έπαιζε το ρόλο του Eric Weiss, ενός πράκτορα της CIA στην άλλη πολύ επιτυχημένη σειρά του JJ Abrams, το Alias.

  Μάλιστα αν θυμάμαι καλά, πριν την προβολή του Lost είχαν βγει και κάποιες φήμες για “crossover” των 2 σειρών (και καλά πως ο πιλότος ήταν o Eric Weiss, undercover πρακτορας της CIA). Βέβαια οι φήμες έσβησαν όταν είδαμε πως ο πιλότος πεθαίνει στο πρώτο επεισόδιο…

 2. jim_hellas said

  Πάντως το “time loop theory” καταφέρνει να εξηγήσει αρκετά πράγματα και έχει πέσει μέσα στις προβλέψεις της. Π.χ. εξηγεί γιατί ο Ρίτσαρντ δεν γερνάει ποτέ, τους “ψίθυρους”, ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του κουμπιού που πατούσαν οι ήρωες από το το 1996 έως και το 2004 (αν υπολογίζω σωστά), γιατί ο Μπεν λέει πως “μεγάλωσε όλη του τη ζωή στο νησί” ενώ τον βλέπουμε να έρχεται όταν ήταν παιδί κ.α.

  Βεβαίως έχει και πολλά κουλά μέσα (π.χ. η κόρη της Ρουσώ ήθελε να καταστρέψει το Νησί κατά το πρώτο timeline και γι’ αυτό ο Μπεν την απαγάγει στο δεύτερο).

  Προσωπικά πιστεύω πως αυτοί που την έκαναν θα πέσουν μέσα σε αρκετά πράγματα και αξίζει να ρίξει κανείς μια ματιά στα βίντεο που ετοίμασαν αυτοί που έβγαλαν το “time loop theory”.

 3. Δημήτρης Ευαγγελόπουλος said

  Παιδιά έχω πάθει φρίκη.. Μια βδομάδα χωρίς Lost, μοιάζει με μήνα χωρίς Τόστ!! :p

 4. reza said

  Κουράγιο 1 και σήμερα.
  Κάτι άσχετο ρε παιδιά, επειδή ξεκίνησα να βλέπω το “The Fringe” του J.J Abraams , ο πρωταγωνιστής ο Joshoa Jackson σε μια συνέντευξη άφησε να εννοηθεί οτι παίζει αργότερα να υπάρχει κάποια σχέση με LOST…
  Γενικά πάντως δεν πολυ μου άρεσε το The Fringe απλά ζητούσα υποκατάστατο του Lost αυτή τη βδομάδα…

  Φιλαράκια μου, μας βλέπω σε κλινική αποτοξίνωσης μετά το τέλος του Lost…

 5. Πέτρος said

  Έλα Θέμο, ακούω! 😀
  Εντάξει, είπα να γράψω πολλά, για να έχετε υλικό να ασχοληθείτε και να κάνετε το έκτακτο επεισόδιό σας, τώρα που δεν θα είχε Lost. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν ήθελα να… στεναχωρήσω τον Βαγγέλη και να τον κάνω να σκέφτεται την αποχώρησή του! Δηλαδή, αν διορθώσω και τον Θέμο τώρα, που είπε ότι ο Οράτιος εμφανίζεται σε 3 επεισόδια (ενώ είναι 2, γιατί η γέννηση του Μπεν και το purge είναι στο ίδιο επεισόδιο)… θα αποχωρήσει κι αυτός?
  Όχι παιδιά… δεν θέλω ακραίες αντιδράσεις! Θα με κράξουν και οι υπόλοιποι fans σας… 😉

  Στο δια ταύτα, και ελπίζω να είμαι πιο σύντομος αυτή τη φορά.

  Την θεωρία που θέλει τον Μάιλς να είναι γιος του Τσανγκ, την θεωρώ πολύ πιθανή. Έτσι κι αλλιώς, είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι και ο Μάιλς έχει κάποιο παρελθόν στο Νησί, όπως η Σάρλοτ.

  Επίσης, μου άρεσε και το compass paradox. Ωραία… σπαζοκεφαλιά! Προσπαθώντας να… ξετυλίξω το κουβάρι, με έπιασε πραγματικά πονοκέφαλος! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ (αν και πάλι υάρχουν κενά), είναι ότι το 1954, που την έδωσε ο Λοκ στον Ρίτσαρντ, ο Ρίτσαρντ ΔΕΝ μπορεί να την έβλεπε πρώτη φορά! Αλλιώς, δεν θα σήμαινε κάτι γι’ αυτόν, και δεν θα είχε κανένα νόημα να την δωσει στον Λοκ τότε που του έβγαλε τη σφαίρα. Άρα η πυξίδα πρέπει να κατασκευάστηκε νωρίτερα (αν και προφανώς, το πρόβλημα δεν είναι πότε κατασκευάστηκε, αλλά πότε και πώς εμφανίστηκε στην ιστορία). Το πιο πιθανό, βασικά, είναι να ανήκε στο Black Rock.
  Τώρα, το πώς βρέθηκε να αλλάζει χέρια από τον έναν στον άλλον, δεν μπορώ να το φανταστώ. Ίσως, μάλιστα, να την ξαναδούμε να αλλάζει χέρια. Πάντως, δεν θα επιμείνω πολύ σ’ αυτό. Θα περιμένω απλά να με… εκπλήξουν για άλλη μια φορά οι σεναριογράφοι.

  Για το ankh, τώρα, απλά να διευκρινίσω ότι κι εγώ δεν πιστεύω ότι παίζει κάποιον… μεταφυσικό/θεϊκό ρόλο στις γεννήσεις. Θα ήταν τελείως ξενέρωτο! Αλλά, όπως σωστά είπε κι ο Βαγγέλης, η μεταφυσικότητα υπάρχει πλέον μέσα στο σενάριο (αν και, απ’ ότι άκουσα, οι σεναριογράφει το είχαν αποκλείσει αυτό από το τέλος της πρώτης σεζόν, λέγοντας ότι όλα θα εξηγούνται επιστημονικά), οπότε… δεν ξέρω. Απλά το κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ελπίζοντας να μη μας χαλάσουν με πολλά τέτοια!

  Τέλος, το time loop theory… δεν με πολυπείθει! Μπάζει από παντού. Ή, για να το θέσω διαφορετικά, αν ισχύουν κάποια βασικά κομμάτια αυτής της θεωρίας, θα ξενερώσω άσχημα! Δεν μπορεί π.χ. να μας λέει ότι ο Ρίτσαρντ και ο Μπεν, γύρισαν κάποια δεδομένη χρονική στιγμή πίσω στο παρελθόν, και συνέχισαν να ζουν κανονικά στο Νησί. Και τι έγινε με τους παρελθοντικούς εαυτούς τους? Ζούσαν… παράλληλα 2 εκδοχές του Ρίτσαρντ ή του Μπεν? Και τι θα πει ότι το Νησί έκανε συνεχόμενα loop κάθε 108 λεπτά? Πού πήγαινε δήλαδή? Αν πήγαινε στο παρελθόν, δεν θα έπεφτε πάνω στον… εαυτό του κι αυτό?
  Αντίθετα, η θεωρία για το smoke monster, μπορεί να ανήκει στη σφαίρα της μεταφυσικότητας, αλλά είναι καλή. Θα μπορούσε να ισχύει.

  Αυτά από μένα. Θα περιμένουμε να σας ξανακούσουμε μετά το νέο επεισόδιο. Τα λέμε.

  Υ.Γ. Έχω την εντύπωση ότι δεν κατάφερα να είμαι και πολύ σύντομος… 😛

 6. jim_hellas said

  Άσχετο. Έκανα μια υπόσχεση στον εαυτό μου. Να μην σας ξαναφήσω σχόλιο σχετικά με θεωρίες έως ότου δω ξανά όλες τις προηγούμενες σεζόν, γιατί βλέπω πως έχω ξεχάσει αρκετά πράγματα (π.χ. είχα ξεχάσει πως ο ίδιος ο Μπεν είχε δηλώσει στον Λοκ πως είπε ψέμματα πως είχε γεννηθεί στο νησί). Θέμο σε θαυμάζω πάντως. Έχεις απίστευτη (φωτογραφική θα έλεγα) μνήμη 😛

  Αναμένουμε το επόμενο επεισόδιό σας 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: