The Losties Episode 07 – 5×10 He’s Our You

March 30, 2009

Καλωσορίσατε στο πρώτο τριεθνές ελληνικό podcast. Σχολιάζουμε το επεισόδιο 5×10 He’s our You. Στο αριστερό κανάλι η Αγγλία, στο κεντρικό η Ιταλία, και στο δεξί η Ελλάδα, με special guest star τον Γκρινιάρη 🙂 Audio comment από τον Πέτρο.

Download MP3:  Episode 07 (37:26, 35 MB)

Podcast feed: click here

Comments: vtsib@yahoo.gr & timaras@gmail.com

Website: https://thelosties.wordpress.com/

9 Responses to “The Losties Episode 07 – 5×10 He’s Our You”

 1. Δημήτρης Ευαγγελόπουλος said

  Παιδιά δεν πα να χτυπιόμαστε, ο μπεν δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ.. Ο άνθρωπος έχει τραβήξει τα πάνδεινα και ακόμα είναι το ίδιο καθίκι που ήταν πάντα. 🙂

 2. Theologos Sosonis said

  Παιδιά, στο τελευταίο Lost untagled (http://www.facebook.com/video/video.php?v=77249711432&ref=nf) δείχνει στιγμιαία μία σκηνή όπου ο μικρός Μπεν είναι σε κρεβάτι με γάζες στο στήθος και ορούς. (λίγο πριν τα 2 λεπτά).

  Δεν ξέρω αν τους ξέφυγε ή το έδειξαν επίτηδες, αλλά νομίζω ότι τελικά ο Μπεν ΔΕΝ σκοτώνεται (τραυματίζεται σοβαρά και ενδεχομένως τον γιατρεύει το νησί, οπότε και έτσι γίνεται αρχηγός των Others?), προς επιβεβαίωση της θεωρίας του Faraday.

  Το ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι μήπως αυτό ακριβώς το γεγονός, συνετέλεσε στο να γίνει ο Μπεν αυτός που έγινε, οπότε τελικά η ενέργεια του Sayid είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδίωκε.

 3. Πέτρος said

  😀 Και λίγα λeς, Θέμο! 😀
  Πέμπτη μεσημέρι βλέπω το επεισόδιο, κρατάω σημειώσεις, ακούω το pod των Lindelof-Cuse… και την επόμενη μέρα, για να πάρω κι άλλες ιδέες, το συζητάω με φίλους και διαβάζω απόψεις στο internet. Τελικά, φτιάχνω τις τελικές σημειώσεις για το comment, το ηχογραφώ και το στέλνω Παρασκευή βράδυ – ουσιαστικά Σάββατο ξημερώματα! Αλλά τι να κάνω…? Με είχατε τρομάξει (καλά λέει ο Γκρινιάρης)! Κυριακή ξημερώματα είχατε ανεβάσει το προηγούμενο επεισόδιό σας… δεν προλάβαινα… 😛

  Πάντως, ήταν πολύ γεμάτο αυτό το pod. Καλύψατε τα πάντα από όλες τις πλευρές. Δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτα (ευκαιρία να ηρεμήσει και το blog απ’ τα… σεντόνια μου 😉 ). Εδώ, είχα σκοπό τουλάχιστον να ψηφίσω για το θέμα του Μπεν (νεκρός ή ζωντανός), αλλά μετά την αποκάλυψη του θεολόγου για το Lost Untangled (μ’ αρέσει που το είδα κιόλας, αλλά ούτε την πρόσεξα αυτή την εικόνα), μάλλον δεν υπάρχει λόγος! Όντως δείχνει τον πιτσιρικά Μπεν στο κρεβάτι με σωληνάκια και γάζες! Άρα, την πήραμε την απάντηση. For the record… κι εγώ ζωντανός θα ψήφιζα. 😉

  Τα λέμε την άλλη βδομάδα.

 4. reza said

  Καλησπέρα και από μένα!
  Γεμάτο επεισόδιο και κατευθείαν στο ψητό.
  Στο παρελθόν ο Locke ζωντάνεψε μετά από πυροβολισμό του Ben…γιατί να μας φαίνεται τώρα περίεργο;

  Το να δω βέβαια το πιτσιρίκι να ζωντανεύει θα με χαλάσει λίγο…όχι γιατί έχω κάτι με τη συμπαθέστατη βλακόφατσα του, αλλά γιατί θα είναι too much να πιστέψω ότι μια σφαίρα στη καρδιά από τόσο κοντά δεν επιφέρει ακαριαίο θάνατο. Μιας και το θυμήθηκα, τότε που ζωντάνεψε ο Locke είχε εμφανιστεί ο Walter…τώρα ποιος θα εμφανιστεί; οεο; Έλα τα στοιχήματα να πέφτουν…

 5. Πέτρος said

  Χμμμ… ο Ρίτσαρντ? 😉

 6. reza said

  Εγώ λέω θα εμφανιστεί η μάνα του… νομίζω και αυτή ήταν ένα μυστήριο…

 7. Πέτρος said

  Α, ναι, σωστά! Αφού την έβλεπε κι αυτήν στο Νησί. Μάλιστα, τη μάνα του είχε ακολουθήσει το βράδυ που βρέθηκε για πρώτη φορά στο sonar fence, κι αυτή δεν τον άφησε να το περάσει.

  Παίζει κι αυτό το σενάριο, λοιπόν. Θα ήταν, μάλιστα, πιο cool φάση να εμφανιζόταν αυτή, παρά ο Ρίτσαρντ… 😉

 8. Γεια κι από εμένα!
  Ωχ, πως ακουγόταν έτσι η φωνή μου βρε παιδιά. Σαν από το υπερπέραν…
  Νομίζω το επόμενο επεισόδιο θα μας λύσει αρκετές απορίες περί Ben.

 9. Θεολόγος said

  Παιδιά καλημέρα,
  πιστεύω όλοι έχουμε δει το Whatever Happened Happened. Δεν ξέρω πραγματικά αν είμαι ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις και ειδικά αυτό το temple στο τέλος, το οποίο σε κάνει ‘Other’ και ‘mean’ (κακό).

  Και συεπώς η αιτία που έγινε ο Μπεν όπως έγινε, οφείλεται κυρίως στον … Τζακ! Αν τον είχε εχειρήσει και σώσει, δεν θα χρειαζόταν να τον πάνε στον Richard και συνεπώς δεν θα είχε καταλήξει στους Others και μάλλον ούτε το Purge θα είχε γίνει.
  Αλλά δεν χρειαζόταν να επιστρέψει στο νησί ο Τζακ, αν αυτός ήταν ο βασικός σκοπός.

  Τέλος με ενόχλησε λίγο η ‘βολική’ εξήγηση από τον Richard για την διαγραφή μνήμης με την διαδικασία “Other-ness”, όπως διάβασα εύστοχα κάπου.
  Θα προτιμούσα να τους θυμάται όλους ο Μπεν και να συμπεριφερόταν χωρίς να δείχνει τίποτα όταν τους ξανασυνάντησε ή τους έφερε και ο ίδιος στο νησί με την Oceanic 815. Θα ήταν πιο σατανικό τελικά 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: